Search

Information

Community SSU

Mi ez?

Seamless Software Update (SSU), a kifejezést a Nokia is használja az úgynevezett over-the-air (OTA) frissítésekhez. Tehát konkrétan az alkalmazáskezelővel történő szoftver frissítést hívjuk így.
A Community Seamless Software Update (CSSU) a Maemo közösség által fejlesztett szoftver frissítés. Ez olyan javításokat tartalmaz, amiket csak ilyen módon lehet eljuttatni a felhasználókhoz (Pl.:  Maemo rendszer csomagok). 

Telepítés

1. Frissítsünk PR1.3-ra, Ez a Nokia utolsó hivatalos Maemo 5 frissítése. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen verzióval rendelkezünk, A Settings > About product menüpont Version sorából megtudjuk, ezzel kell kezdődnie a verziószámnak: 20.2010.36
2. Az N900 webböngészőjében kattintsunk az alább található zöld Install gombra! (http://j.mp/cssudarktl gyorslinkkel könnyedén erre az oldalra ugorhatunk N900-ról)
3. Hildon Application Manager (HAM) automatikusan elindul és dolgozni kezd (legyünk türelemmel). A telepítés során üzenetek és figyelmeztetések fognak megjelenni. Kattintsunk az "Accept" és "Done" gombokra a telepítéshez.
4. Ha a telepítés befejeződött, lépjünk ki a HAM-ból, majd lépjünk be a menübe és keressük meg a Community SSU ikont. Nyomjunk rá! Ez lefuttat néhány scriptet, amivel biztosítja a CSSU katalógus beállítását .
5. A HAM újra elindul és közli, hogy új szoftver frissítés érhető el Maemo 5 Community SSU néven. Frissítsük! Ha a frissítés sikeres, a telefon újraindul.
ClickToInstall

Funkciók

A funkciókat a CSSU features nevű programmal érhetjük el. Ezt telepíthetjük az alkalmazáskezelővel (HAM, vagy FAM), vagy terminállal:

root
apt-get install cssufeatures

A programot a kikapcs gomb egyszeri megnyomásával elérhető menüből indíthatjuk.

Blurless desaturation (Homályosítás nélküli színtelenítés) - A lényege, hogy ha átállítjuk Meego/Symbian stílusúra, akkor a menüben, vagy alkalmazásváltáskor, vagy párbeszéd panelek megjelenésekor, stb. a háttér nem mosódik el, csak elszíntelenedik.
Bigger task switcher (Nagyobb alkalmazás váltó). Ez lehet egy oszlopos és két oszlopos. Egy oszlop esetén értelemszerűen majdnem teljes képernyőn jelenik meg az alkalmazás előnézeti képe alkalmazásváltáskor. A default (alapértelmezett) három oszlopot jelent.
Rotation on Axis (Milyen tengelyen forduljon el a kép) - Alapértelmezetten X/Y, de lehetőségünk van átállítani Z-re. Szerintem jobban néz ki, ha az alapértelmezett X/Y tengelyen fordul.
Forced app auto-rotation (Alkalmazások automatikus elfordulásának eröltetése) - Nyugodtan kapcsoljuk be, tehát állítsuk All Apps-ra. Így minden alkalmazás elfordul, ha elforgatjuk a telefont álló helyzetbe. Az óra melletti menüben lehetőségünk van ideiglenesen letiltani a funkciót az Orientation lock nevű gombbal. Ugyanezzel tudjuk feloldani is.
Zoom on Press (Nagyítás érintésre) - Ha hozzáérünk a kijelzőhöz, rövid időre távolít egy kicsit. Szerintem elég idegesítő, szóval én kikapcsolva hagytam.
Parallax (Látószög elhajlás) - Ez a beállítás az asztalváltásra vonatkozik. Ha 1.0-ra állítjuk, akkor az ikonok szinkronban lesznek asztalváltáskor, tehát nem mozdulnak el. Minél nagyobb az érték annál jobban elmozdulnak balra az ikonok. 1 egész alá nem érdemes állítani, mert hülyén néz ki :) Nekem 1.2-n van. (Az alapértelmezett érték 1.3)

A http://wiki.maemo.org/Community_SSU/Changelog oldalon nyomon követhetjük a frissítéseket!

Copyright 2010-2013 | N900 Heaven